Het is zover, het ja-woord is gegeven en het is tijd om de bruiloft te plannen. Belangrijk is om goed na te denken over de fotolocatie. Je zal namelijk altijd een herinnering aan deze plek blijven houden. Waar moet je rekening mee houden bij het zoeken van een fotolocatie? Wij geven je een paar tips!

Drukte, toegankelijkheid en het weer

Bepaal de dag waarop je trouwt. Ga je op een vrijdag trouwen? Dan heb je kans dat het er druk kan zijn. Als je een fotolocatie in gedachten hebt, is het verstandig om op onderzoek uit te gaan en de locatie op die dag te bezoeken.

Toegankelijkheid is ook belangrijk. Misschien moet je wel entree betalen of over een eng bruggetje heen voordat je het bos kunt betreden? Handig om te weten als je arriveert met je prachtige, blinkende pumps.

Het weer. Als je een prachtige buiten locatie hebt gevonden, heb je altijd kans dat het gaat regenen of iets dergelijks. Houd daarom altijd een binnen locatie achter de hand! Just to be sure.

trouwfoto locatie tips 2

Soort locatie

Als je deze tips hebt opgevolgd, ben je zeker goed voorbereid! Toch kan het vinden van de juiste fotolocatie best wel lastig zijn. De eerste stap is om na te gaan wat bij jullie past. Houden jullie veel van de natuur?  Denk dan aan het bos of aan dat parkje waar jullie altijd de hond uitlaten. Een stadse setting zoals in Rotterdam? Dan heeft deze Rotterdamse Bruidsfotograaf nog wel tips voor je!  Of misschien is dat ene leuke kroegje wel helemaal jullie ding?

Als jullie nog geen inspiratie hebben gevonden, vraag dan eens aan familie en vrienden of zij nog mooie locaties weten. Als zij in de omgeving wonen waar jij gaat trouwen, kunnen zij misschien nog wel op ideale locaties komen!

Extra tips

  • Neem de tijd. Reserveer minimaal een uur voor de fotoshoot, de reistijd komt daar nog bij.
  • Zoek de fotolocatie uit in het seizoen waarin je gaat trouwen. Natuurlijke locaties kunnen – door de seizoenen heen – erg veranderen.
  • Vaak heeft de bruidsfotograaf plekken die hij/zij nog graag wilt fotograferen of een plek waar hij/zij graag fotografeert. Vraag dus gerust naar ideeën!

Waar heb jij je trouwfoto’s laten maken of waar zou je het willen doen? Wij zijn benieuwd!