Er zijn vele manieren om een portretfoto te laten maken. Alleen eerst kijken we naar redenen en momenten waarop je een portretfoto nodig hebt. Het klinkt als overbodig alleen het geeft wel degelijk een toevoeging aan je dagelijks leven als je succesvol wilt worden. Het belangrijkste wat bedrijven tegenwoordig zien is het merk van het bedrijf of het imago. Dit begint allemaal met bestuurders die er verzorgd uitzien en te vinden zijn. Door middel van het maken van een portretfoto kan jij als bestuurder op je website bijvoorbeeld je netjes voorstellen, je kan kaartjes uitgeven en voor de doodgewone werknemer zou je op LinkedIn een portretfoto kunnen hebben omdat dit er professioneel uitziet. Iedereen wilt natuurlijk een zo leuk mogelijke baan en Linkedin helpt hier enorm bij. Aangezien je je professioneel opstelt zal je sneller aan het werk komen dan als jij een foto met een biertje in je rechterhand als profielfoto hebt. Ook voor sommige is het belangrijk als zij bijvoorbeeld op een dating app zitten. Op deze manier creëer je een mooi beeld van jezelf waardoor je sneller de juiste matches vindt.

Wat voor veel mensen die een portretfoto willen laten maken is of zij hier een bepaalde fotograaf voor nodig hebben en dat brengt al snel de vraag: wat kost een fotograaf. Dit verschilt natuurlijk enorm en ga ik belichten.

Een goede fotograaf

Als jij een portretfoto wilt maken kan jij natuurlijk op een simpele manier eventjes een witte achtergrond zoeken en even aan je moeder vragen of die met je nieuwe iphone een foto maakt. Alleen dit zorgt lang niet voor zulke goede plaatjes als een professioneel fotograaf doet lijken. Er spelen enorm veel andere factoren mee bij het maken van zo een foto en een goede fotograaf is hierom belangrijk. Niet alleen om zijn opgedane kennis maar ook om zijn ervaring. Vaak weet dit persoon al snel wat mooi staat en wat niet waar je zelf misschien wel enige tijd mee bezig zou zijn. De drempel die vele ervaren zijn natuurlijk de kosten van een fotograaf. Die kunnen namelijk nogal variëren en om de juiste te vinden kan nogal als moeilijk ervaren worden.

Het vinden van een fotograaf

Nu je eenmaal weet hoe belangrijk het is om een goede fotograaf te hebben begint de zoektocht/. Je kan natuurlijk  makkelijk op internet zoeken en wat portfolio’s bekijken van fotografen maar je gaat er dan natuurlijk nooit achter komen welke het beste bij jou past. De oplossing is alleen vaak dichterbij dan je denkt. Als je in je directe omgeving even in het digitale gebied kijkt naar of zij een goed beeld van zichzelf hebben door middel van een goede portretfoto kan je natuurlijk altijd aan hen vragen hoe zij dit hebben gedaan. De beste fotografen zijn natuurlijk niet dom en kennen deze mond op mond reclame wel en zij benadrukken vaak na een klus wat hun contactgegevens zijn voor een eventuele nieuwe klant of herhaling. Op deze manier kan je dus bij bekende vrienden vragen wat hun ervaringen zijn bij bepaalde mensen en omdat vrienden normaal gezien altijd eerlijk zijn kom je op die manier snel achter een geschikt persoon die jou kan helpen bij jouw portretfoto.